Clixys wint stemmen BouwKennis Jaarprijs met FourSquare

Morgen wordt de winnaar van de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2011 bekend gemaakt. Professionals uit de bouwwereld kiezen in Spant in Bussum op basis van drie video’s de nummer 1. Genomineerd zijn Knauf, Haafkes Goor en Clixys, een samenwerking tussen ABB en Draka dat social media gericht inzet om stemmen te winnen.

Daarbij wordt ook het in de bouw en industrie relatief onbekende FourSquare gebruikt. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Clixys de venue BouwKennis Jaarbijeenkomst 2011 aangemaakt op de plaats waar Spant! in Bussum zich bevindt. Als  deelnemers aan de BouwKennis Jaarbijeenkomst in Spant! inchecken op deze venue zien ze dat Clixys daar de Mayor is. Bovendien worden ze door het Clixys-team van harte welkom geheten.

Voor de bijeenkomst is een apart Clixys-account aangemaakt. Na twee dagen inchecken, werd Clixys de Mayor van de venue BouwKennis Jaarbijeenkomst 2011. Om dubbele kansen te creëren, heeft het Clixys-account ook ingecheckt bij de venue Spant!, met de bedoeling er Mayor te worden.

Inchecken bij een nieuwe venue kan op drie manieren:

  1. Ter plaatse met de smartphone
  2. Door met de smartphone te zoeken (binnen een straal van 10 kilometer)
  3. Als één van de FourSquare-connecties al eens op een venue heeft ingecheckt, kan dat via zijn/haar account

Na de eerste keer ter plaatse inchecken, kan een aantal dagen op afstand worden ingecheckt. Daarna gaat FourSquare tegenstribbelen: ‘we think you’re a little bit far away’. Bij het inchecken, kunnen dan geen punten meer worden verdiend.

Als alternatief kan er op afstand via de PC worden ingecheckt. Dat  vergt wel een extra inspanning omdat na vijf dagen ook nog eens op de locatie zelf ingecheckt moet worden om Mayor te worden. Daarna kan er weer dagelijks via de PC worden ingecheckt om punten te verzamelen. De Mayor is diegene die binnen een tijdspanne van 60 dagen het meeste aantal punten heeft verzameld. Het Clixys-team hoopt dat tot de 15e te zijn. Om deelnemers op de venue BouwKennis Jaarbijeenkomst 2011 te attenderen wordt er vandaag een tweet verstuurd. Morgen gaat er nog een tweet de timeline in met de hashtags: #bouwkennis en #jaarbijeenkomst.

Saillant detail is dat FourSquare officieel niet toestaat dat een tijdelijke locatie, zoals een event, als venue wordt aangemerkt. Mocht FortSquare het event verwijderen dan is het event waarschijnlijk al weer achter de rug.

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: