FaceBook inzet publieksactie GP Monza voor B2B-merk Sikkens (video)

Jenson Button greep met zijn McLaren net naast de prijzen in het Italiaanse Monza tijdens de Grand Prix waar  Sebastian Vettel als eerste over de streep ging. Grote kans dat de Formule 1 wagen van Button inmiddels al weer gestript is om te worden overgespoten voor de volgende wedstrijd over twee weken in Singapore.

Dat gebeurt met verf van Sikkens, het premium merk van AkzoNobel car refinishes en technisch partner van McLaren. In nauwe samenwerking met het raceteam heeft AkzoNobel een ultra-lichte chrome finish ontwikkeld waardoor de MP4-26 super looks krijgt en ook nog eens beter presteert. FaceBook is het social media-platform dat het verfconcern inzet om gericht met een brede doelgroep te communiceren. Bij verf draait het om meer dan sec het product en de kleur, is daarbij de boodschap. Het gaat zeker ook om creativiteit. Om die link te leggen koppelt het merk tijdens de campagne ‘The Slikkest Ride’ performance gericht aan schoonheid.

B2B

In de competitie The Slikkest Ride maakten deelnemers kans op twee kaarten voor de F1 op het circuit van Monza. Daarvoor moesten ze hun auto een complete makeover geven. Design was daarbij het sleutelwoord. De vierwieler moest de vergelijking met de McLaren MP4-26 racewagen met glans kunnen doorstaan. Foto’s van de gepimpte wagens werden opgehangen in de de Sikkens Facebook muur. Uiteindelijk koos wereldkampioen en McLaren Mercedes F1 coureur Lewis Hamilton de winnaar (foto rechts).

De campagne The Slikkest Ride heeft er aan bijgedragen dat AkzoNobel een groter publiek heeft bereikt met z’n missie ‘Creating together and getting color right’. Daarmee bewijst AkzoNobel met Sikkens car refinishes dat ook een B2B-merk in de industrie succesvol met FaceBook kan zijn.

Beeld: Akzo Nobel Sikkens

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: