Cases inspireren tijdens 1e seminar ‘Social media voor de industrie’

General Electric, ABB, Draka, Hagemeyer, Philips, Onexis, Imtech, Siemens. De voorbeelden van social media in de industrie en techniek rolden gisteren door de zaal. Met name die specifieke voor ‘techneuten’ herkenbare cases maakte de avond waardevol. Dit was vrijwel de eensgezinde reactie van de deelnemers aan het eerste seminar ‘Social media voor de industrie’ dat IndustrialSocialMedia gisteren voor de eerste keer organiseerden. Een gemixt gezelschap uit de industrie vond elkaar in de praktijkvoorbeelden van onder meer Nico Kaaijk Metaalbewerking en Onexis.

Daaruit bleek dat voor de industrie de meerwaarde van social media vooral zit in vergroting van het onderscheidend vermogen en versterking van de marktpositie. Het effect daarvan is meerledig en resulteert bijvoorbeeld in meer leads en omzet, maar ook in uitbreiding van het netwerken of vergroting van de naamsbekendheid.

Tijdens de regelmatig levendig opbloeiende discussies bleek dat bedrijven zich daarvan goed bewust zijn, maar dat er nog een pad met veel praktische obstakels begaan moet worden voordat ze daar op uitkomen. Struikelblokken voor bedrijven zijn vooral het praktisch organiseren van social media. Maar ook efficiënt creëren van content voor de verschillende social media-kanalen. De voorbeelden, suggesties en ideeën die daarover werden uitgewisseld, leverden de deelnemende bedrijven de input op die, ze blijkens de reacties, kunnen gebruiken bij het ontwikkelingsproces dat voor het gros een blanco bladzij is. Met het eerste seminar over social media specifiek voor de industrie heeft IndustrialSocialMedia de eerste stap gezet om technische bedrijven een platform te bieden dat zowel online als offline instrumenten aanreikt en tool beschikbaar stelt om social media (verder) te professionaliseren.

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: