IndustrialTwitterTip elektrotechnisch allrounder Leertouwer: #in (1)

Hoe begin je met social media en als je dan bent gestart, wat tweet je bijvoorbeeld, wie doet er wat en hoe maak je onderlinge koppelingen tussen de verschillende social media, bijvoorbeeld tussen Twitter en LinkedIn. Met andere woorden: hoe organiseer je Twitter, LinkedIn en de andere sociale media. En hoe doe je dat technisch met alle (tracking)tools die er inmiddels beschikbaar zijn. Het zijn vooral deze en andere praktische vragen die bedrijven in industrie en techniek bezighouden. En bij wie kunnen ze beter terecht voor antwoorden dan bij collega-bedrijven die net dat ene stapje verder zijn in hun ontdekkingstocht naar sociale media. IndustrialSocialMedia, het platform voor social media in de industrie, techniek en (high)tech, heeft een scala van bedrijven daarnaar gevraagd. En vanaf vandaag worden de meeste gestelde vragen beantwoord in een nieuwe rubriek: de ‘IndustrialTwitterTip’. Maarten van der Boon jr. van elektrotechnisch allrounder Leertouwer bijt het spits af met een tip over de koppeling tussen Twitter en LinkedIn.

Koppelen Twitter aan LinkedIn

‘LinkedIn biedt de mogelijkheidheid om een Twitteraccount te koppelen. Het voordeel daarvan is dat het bereikt van je tweets veel groter wordt.  Maar in de praktijk betekent dit wel dat elke tweet op je LinkedIn-profiel verschijnt. Technisch gaat dat bovendien niet altijd goed waardoor  er soms tweets van zes dagen geleden op staan. Dat is niet het enige minpuntje; elke tweet komen bij al je contacten voorbij. De vraag is of je dat wilt omdat de inhoud van elk bericht niet relevant voor je totale netwerk is. Beter is het om zelf aan te geven welke tweet er op je LinkedIn-profiel moeten verschijnen. Dat kan door in de betreffende tweet #in op te nemen en dat eenmalig aan te geven in je LinkedIn-instellingen, aan te klikken via het driehoekje links naast je profielnaam. Overigens kun je in settings ook je accountnaam aanpassen waardoor je niet meer meer de standaardlink hoeft te gebruiken die LinkedIn je toewijs als je een profiel aanmaakt. Ik geef sowieso iedereen als tip mee om regelmatig te kijken wat LinkedIn aan nieuwe mogelijkheden heeft toegevoegd. Er komen regelmatig uitbreidingen die LinkedIn niet met gebruikers communiceert waardoor leuke features onbekend dragen te raken. Zo kun je sinds kort op basis van de profielen van je contacten een atoomnetwerk aanmaken dat groepen contacten automatisch een eigen kleur geeft. Zelf kun je elke groep daarna een eigen naam meegeven om je contacten in te delen, bijvoorbeeld naar directe en indirecte contacten, kenniswerkers, mogelijke prospects, potentiële samenwerkingspartners, etc. Met LinkedIn kan veel en het voordeel is dat een uurtje per week volstaat om er het maximale rendement uit te halen. LinkedIn is net een vliegwiel dat zichzelf in beweging houdt. Als het eenmaal staat bedruipt het zichzelf en hoef je er relatief weinig aan te doen.’

Over Maarten van der Boon:

Marketingcommunicatiemanager bij Leertouwer,  voorzitter Vakgroep Domotica-ICT (Do-IT) en lid algemeen bestuur Uneto-VNI.

Over Leertouwer: Allround elektrotechnisch installateur die maatoplossingen biedt door het slim koppelen van elektrotechnische systemen en het toepassen van nieuwe duurzame technieken. De missie van het bedrijf is om te innoveren, integreren en installeren van totaaloplossingen door middel van hoogwaardige installaties op het gebied van elektrotechniek, procesbesturing, telematica en beveiliging. Het doel daarbij is het bevorderen van comfort, veiligheid, efficiëntie en rendement waarbij een langdurige relatie met opdrachtgevers het uitgangspunt is.

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: