Retweeten brengt rol industrie in beeld (video)

Kennis delen is het internationale motto van alle social media-gebruikers. Ik word wijzer, leer van hetgeen jij weet en vertel dat dan weer door opdat de bron van die kennis indirect wordt gepromoot. Dat principe is nog niet doorgedrongen tot alle bedrijven in de industrie en techniek. Omdat veel van hen social media nog ontdekken, zijn bedrijven vaak nog erg zendingsgericht. In hun berichten en tweets zetten ze vooral zichzelf in de spotlights. Maar een groeiende groep ontdekt meer en meer dat het principe van kennis delen ook in hun voordeel kan werken.

Een voorbeeld hiervan is het filmpje dat de redactie van IndustrialSocialMedia via Twitter tegenkwam. Een klant van technisch dienstverlener Onexis heeft met een Siemens-applicatie een systeem gebouwd omslagroom en eiwit op te kloppen, deeg mee te beluchten en softijs mee te mixen. De apparatuur wordt aangestuurd door een iPod waarmee tijdens het mengen de luchtigheid kan worden geregeld. De tweet kwam via de klant via een retweet bij Onexis die het verder met een retweet verspreidde. Hetgeen bewijs dat met relatief beperkte inspanningen meerdere partijen in beeld komen: de klant, Onexis en Siemens. Zonder Twitter en YouTube zou dat ondenkbaar zijn geweest.

Speciaal voor bedrijven in de industrie en techniek organiseert IndustrialSocialMedia op 29 juni in Soesterberg het seminar ‘Social media voor de industrie’ op 29 juni as. Klik hier voor informatie en aanmelden.

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

4 Responses to Retweeten brengt rol industrie in beeld (video)

  1. Dick Sauer says:

    Als initiator leuk te lezen hoe een tweet zo’n sneeuwbaleffect teweeg kan brengen.

  2. Leuk artikel!

    Als maker van deze applicatie de volgende kanttekeningen:

    Dit is geen proefopstelling maar als product verkrijgbaar en de hoofdtoepassing is beluchten van room (wordt het slagroom), eiwit opkloppen, deeg beluchten etc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: