Seminar helpt industrie praktisch op weg met social media

IndustrialSocialMedia, het platform voor social media in de industrie en techniek, organiseert op 29 juni as. het eerste seminar in Nederland specifiek voor de industrie. Het programma heeft een praktische insteek en helpt bedrijven meer uit social media te halen.

Het seminar focust specifiek op de inzet van social media in het commerciële en marketingproces van technische producten en diensten.
 Behalve dat deelnemers wegwijs worden gemaakt in de wereld van Twitter, LinkedIn, YouTube en Facebook krijgen ze ook handreikingen om met social media te beginnen. ‘Concrete voorbeelden maken het voor bedrijven die technische diensten en producten leveren makkelijker om met social media aan de slag te gaan’, zegt een van de sprekers, industrieel marketeer Jos Fleischeuer.

Op basis van praktijkvoorbeelden zal hij tijdens het seminar aangeven wat bedrijven kunnen verwachten als ze de stap naar social media willen zetten. ‘Waar lopen ze tegen aan, welke hobbels kunnen ze op hun weg verwachten en welke mogelijkheden zijn er om die te overwinnen? Daar zal ik in mijn verhaal op focussen’, zegt hij.

’Het organiserende IndustrialSocialMedia, een platform voor social media in de industrie, koos bewust voor een praktische benadering en nodigde om die reden alleen maar praktijksprekers uit, waaronder Jan-Willem Kaaijk van Nico Kaaijk Metaalbewerking. De toeleverancier die actief is op LinkedIn en Twitter stelt dat social media bedrijven in staat stellen zich te onderscheiden. ‘Het geeft ze een gezicht naar buiten’, stelt Kaaijk. ‘Social media dragen eraan bij dat je in een goed daglicht staat. Klanten gaan positiever naar je kijken en het maakt het makkelijker om contacten te onderhouden. Juist als een klein bedrijf moet je het daarvan hebben.’

Omzet vergroten

Een korte rondgang langs bedrijven uit de industrie en techniek die zich inmiddels hebben aangemeld voor het seminar hopen met social media hun omzet te vergroten. ‘Maar om geld met social media te kunnen verdienen, is het belangrijk vooraf een duidelijk strategie voor social media uit te stippelen’, zegt Fleischeuer.

‘En om een goede strategie te ontwikkelen is het belangrijk dat bedrijven scherp inzicht hebben in hoe hun (potentiële) klanten social media inzetten in hun inkoopprocessen’, vindt John Weinstock van de NEVI, een van de andere sprekers tijdens het seminar. ‘Het inkooplandschap gaat door de komst van social media drastisch veranderen. Leveranciers moeten daarom begrijpen wat die veranderingen zijn om vervolgens waarde te kunnen toevoegen aan het inkoopproces van hun klanten’.

Bedrijven in de industrie en techniek beginnen vaak vanuit het niets met social media. ‘Maar een visie, beleidslijn, die de route uitstippelt waar een bedrijf met social media naar toe wil, is essentieel om tot gerichte resultaten te komen’, zijn de sprekers eensgezind van mening. ‘Alleen als social media onderdeel zijn van het marketingbeleid kunnen ze bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen’, stelt marketeer Fleischeuerr.

De inleidingen tijdens het seminar maken daarom duidelijk welke strategische rol social media kunnen spelen. En hoe Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube kunnen worden ingezet om het bedrijfsbeleid te effectueren, Behalve dat bedrijven daardoor het maximale uit social media halen vergroten ze ook hun onderscheidend vermogen waardoor de concurrentie op achterstand wordt gezet.

Klik hier voor informatie over het seminar ‘Social media voor de industrie’ op 29 juni as. Aanmelden kan via de website van Comprehensio.

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: