Industrieconcern Corning zet video effectief in voor branding

Hoe simpel kan het zijn. Van een ‘saai’ product als glas een hightech design item maken door niet meer dan een paar goed gemaakte filmpjes op YouTube te plaatsen. Daarin slaagde het Ameriaanse Corning, producent van speciaalglas en keramiek. De collega’s van het TechnologieBlog schreven al eerder over het spraakmakende filmpje en via Twitter wees Industrial Marketing Muse Kerry O’Malley IndustrialSocialMedia ook nog eens op een tweede succesnummer met een gorilla in de hoofdrol. Een knipoog naar een van de merknamen ‘Gorila glas’.

De eerste video, ‘A day made of glass’, gaat de hele wereld over en werd de eerste twee maanden nadat het op YouTube stond meer dan 12 miljoen keer bekeken. Mede daardoor zat de bedrijfsnaam van Corning snel tussen de oren van veel (potentiële)klanten en relaties. Branding in optima forma.  De video’s van Corning zijn te vinden op het eigen YouTube-kanaal van het bedrijf dat ook de andere social media actief inzet. Zo heeft Corning ook verschillende Twitter-accounts en heeft het bedrijf ook een eigen Facebook-pagina.

Seminar ‘Social media  voor de industrie’

Hoe kan ik meegaan in de trend en social media zo inzetten dat ze bijdragen aan het halen van bedrijfsdoelen. Dat is de vraag die  veel bedrijven in de industrie en de techniek stellen. Om technische bedrijven gericht te informeren over concrete toepassingsmogelijkheden organiseert IndustrialSocialMedia op 29 juni as. een seminar over ‘Social media voor de industrie’.

Behalve dat deelnemers wegwijs worden gemaakt in de wereld van Twitter, LinkedIn, YouTube en Facebook krijgen ze ook handreikingen om met social media aan de slag te gaan. ‘Concrete voorbeelden maken het er voor bedrijven die technische diensten en producten leveren makkelijker op om social media in te zetten’, zegt een van de sprekers, Jos Fleischeuer van Comprehensio. ‘Daarom geef ik op basis van praktijkvoorbeelden aan wat bedrijven kunnen verwachten als ze de stap naar social media willen zetten. Waar lopen ze tegen aan, welke hobbels kunnen ze op hun weg verwachten en welke mogelijkheden zijn er om die te overwinnen?’

Het seminar is specifiek bestemd voor bedrijven in de industrie en techniek die vaak net met social media zijn begonnen, zegt Fleischeuer. ‘Technische bedrijven die  al actief zijn op LinkedIn of net gaan Twitteren, moeten dan zelf alles ontdekken. Omdat dat relatief veel tijd vergt, merk ik in de praktijk dat ze dan afhaken. Dit seminar biedt praktische handvaten waardoor ze optimaal kunnen profiteren van de substantiele meerwaarde die social media ook voor de industrie en techniek kunnen hebben.’

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: