Bedrijven scoren omzetgroei met social media

Bedrijven kunnen geld verdienen door social media in te zetten. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Mix & Match’ van het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM). Van alle ondervraagde ondernemers wil eenderde de omzet verhogen door het gebruik van social media. Daarvan weet meer dan de helft, 60 procent, die doelstelling te realiseren, heeft het EIM onderzocht. Die omzetgroei die die groep realiseerde kwam op 12 procent uit.

Ondernemers scoren zelfs nog beter als het gaat om relatiebeheer en personeelswerving. Het gros van de bedrijven, ruim 90 procent, weet hun eigen doelstelling te realiseren. Daarbij is vooral de juiste mix van middelen het meest doeltreffend, aldus de onderzoekers.

De cijfers moeten wel gerelativeerd worden omdat maar 30 procent van de ondervraagde bedrijven social  media gebruikt. En dan zijn ondernemers vaker passief en gaan ze er niet actief mee aan de slag, bijvoorbeeld door nieuwe contacten te leggen of interesse en bewustwording te creëren voor het product of dienst.

Hoe actief bedrijven zijn, is wel afhankelijk van de sector. Het gebruik van sociale media is met 49 procent in de zakelijke dienstverlening het grootst , in technische sectoren is dat aanzienlijk minder en ligt in de bouw bijvoorbeeld maar op 13 procent.

De EIM-onderzoekers stellen dat het voor ondernemers van belang is om vooraf een strategie voor social media uit te stippelen. Om na te denken over de doelstellingen die ze willen bereiken en welke middelen daarvoor ingezet kunnen worden. De juiste mix van digitale media afgestemd op de beoogde doelstellingen, is daarbij volgens de onderzoekers cruciaal.

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: