Techconcern GE verbindt marketeers door social media

Een interne versie van Twitter zo laat de constellatie van alle weblogs van NetMark zich het best typeren. Het hart van dit social media-platform van techconcern General Electric wordt gevormd door de Blog-o-spere, een virtueel aanspreekpunt dat voor marketeers van over de hele wereld de informatie-uitwisseling stroomlijnt.

NetMark heeft als social media-platform een meerwaarde omdat het verbindt en interne muren slecht.  Daar waar marketeers van bijvoorbeeld de divisies luchtvaart en energievoorziening eerst geen contact hadden – collega’s elkaar niet eens kenden – kunnen ze nu via Marknet eenvoudig informatie uitwisselen over uiteenlopende onderwerpen als concurrentie-analyse of marktontwikkelingen. En net als bij Twitter worden ook de hashtags #dtv en #durftevragen veelvuldig gebruikt om internationale collega’s een vraag te stellen.

Kosten besparen

Door de verbindende rol die NetMark wereldwijd heeft, kan het social media-platform ook bijdragen aan een aanzienlijke kostenbesparing. Een marketeer die bijvoorbeeld een bureau zocht voor een segmentatiestudie kwam via  het interne platform in contact met een collega in een ander deel van de wereld die zowel over de tijd als de expertise beschikte om de studie uit te voeren. Met als resultaat een geschatte besparing van 250.000 US dollars.

MarkNet is een combinatie is van Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter en ander applicaties. En is opgebouwd rond zeven idea hubs, ideeënclusters: digitale marketing, marketingcommunicatie, customer experience, waardeproposities & prijsbeleid, begrijpen van klantwensen, intelligence en innovatie. Het platform, dat in maart 2010 werd geïntroduceerd, telde na vier maanden al 3200 enthousiaste leden.

Afbeelding: screenshot MarkNet

Advertenties

Over Marguerite Tachet
@B2Bjournalist, techblogger, contentmanager, helpt (technische) B2B met content en sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: